Βούλα Γκεμίση

γράφει η Αμαρυλλίς Σκουρλά

“Το να χάνομαι μέσα στις ιστορίες των ηρώων μου είναι το δικό μου ταξίδι διαφυγής, είναι η αυτοφροντίδα μου και όπως λέω συχνά, το δώρο προς τον εαυτό μου.
Τα δώρα λοιπόν που κάνουμε στον εαυτό μας έχουν διπλή αξία σε αυτή τη ζωή και εγώ το είχα ξεχάσει αυτό μέσα στον καινούριο μικρόκοσμο μου.
Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι ίσως ήρθε η στιγμή να επιστρέψω σε εκείνους τους στόχους ξανά, σίγουρα επιστρέφω πιο ώριμη από ότι ήμουν τότε και σίγουρα νιώθω πιο έτοιμη, πιο σίγουρη να απλώσω το χέρι μου και να ταξιδέψω μαζί τους παρέα με το γιο μου αυτή τη φορά”.

γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο η συγγραφέας Βούλα Γκεμίση έπειτα από την μικρή παύση που έκανε στην συγγραφική της δραστηριότητα λόγω της μητρότητας.

Γνωρίσαμε την Βούλα Γκεμίση μέσα από την εφαρμογή Wattpad περίπου το 2018, όπου άρχισε δειλά δειλά να δημοσιεύει τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες. To 2019 στα βραβεία Tell Your Story αναδείχθηκε TYS Duchess 2019 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε κάποιους από τους διαγωνισμούς διηγημάτων της ομάδας μας με πολύ καλές κριτικές για τις συμμετοχές της.

Το κοινό την αγάπησε για την πληθώρα των συναισθημάτων που μέσα από την αμεσότητα στην γραφή της διαπερνούν τον αναγνώστη και για τα δύσκολα θέματα που επιλέγει κάθε φορά να εξερευνήσει.
Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, αφουγκράζεται τα πάσης φύσεως κοινωνικά ζητήματα και μέσα από χαρακτήρες της διπλανής πόρτας μας παρουσιάζει την δική της προσωπική σκοπιά.

Εκτός από την συγγραφή, η άκρως δραστήρια φύση της, την ενέπνευσε να δημιουργήσει την συγγραφική ομάδα “Ονείρων Πένες”, οπού μαζί με άλλους αξιόλογους συγγραφείς δημοσιεύουν τις ιστορίες τους και τα κείμενα τους σε ένα κοινό σημείο. Επίσης, στην προσωπική της ιστοσελίδα www.makestorytelling.com προωθεί όλα τα δικά της βιβλία αλλά και εκείνα των συνεργατών και φίλων της.

Η ενασχόληση της με τα κοινωνικά δίκτυα αφορά κυρίως την προώθηση νέων συγγραφέων καθώς θεωρεί ότι όλοι οι συγγραφείς πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται αντί να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον.

Μέχρι στιγμής έχει γράψει 12 ολοκληρωμένα βιβλία και 18 διηγήματα.
Τα βιβλία της “Το μυστικό ενός αγγέλου”,(μυστηρίου/φαντασία) Εκδόσεις Πηγή &
Λίγο σεξ, ακόμη παρακαλώ,” (αισθηματική κωμωδία) Εκδόσεις Maradel κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Τα βιβλία της “Στον ιδανικό κόσμο της Σοράγια”(κοινωνικό) και “Ο διάβολος των Χριστουγέννων” (ψυχολογικό θρίλερ) κυκλοφορούν στην ιστοσελίδα της καθώς και τα ebook της.

Το νέο της βιβλίο έρχεται στις αρχές του 2024 και συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, από τις εκδόσεις Carmelasbooks.com σε ηλεκτρονική μορφή. Ο τίτλος του βιβλίου θα είναι «Σιωπηλές Κραυγές» και έχει χαρακτηριστεί από όσους το έχουν διαβάσει ως «γροθιά στο στομάχι».

Τρεις γενιές, τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες ενώνονται και γίνονται η φωνή όλων των κακοποιημένων γυναικών με ένα δυνατό και άκρως ανατρεπτικό τέλος.
Και η φωνή αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας φτάνει μέχρι το κίνημα strongme για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση του σπουδαίου έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Ιδρύτρια του κινήματος είναι η Ασπασία Θεοφίλου.

«Η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη από την γυναίκα, τη ζωή και τον θάνατο.
Το βιβλίο αυτό είναι η απάντηση απέναντι σε μία κοινωνία που έχει την τάση να εθελοτυφλεί…
Η ιστορία μου είναι αφιερωμένη σε
Όλες τις γυναίκες…Σε εκείνες που δεν βρήκαν ποτέ τη δύναμη.
Σε εκείνες που έτρεξαν μακριά από τη μοναξιά της ψυχής τους.
Σε όσες έμειναν στη σιωπή και σε όσες βρήκαν φωνή μέσα τους»,
δηλώνει η συγγραφέας σχετικά με το βιβλίο της.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δεν είναι όλα τα όνειρα ανεκτίμητης αξίας.
Για κάποια το τίμημα τους είναι πολύ ακριβό.

Τρεις γυναίκες. Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ένας συνδετικός κρίκος.
Η Μαριάννα εγκαταλείπει την σχολή της κρυφά από τους γονείς της
αναζητώντας την μεγάλη ζωή μέσα σε χάρτινα όνειρα. Οι υποσχέσεις
που έρχονται στο δρόμο της δεν είναι ποτέ αρκετές για να της φέρουν

όλα όσα επιθυμεί βαθιά να πραγματοποιήσει.

Η Μάρθα είναι ακόμα πολύ νέα για να πάψει να ελπίζει. Χάνεται μέσα
στα παιχνίδια του μυαλού της αναζητώντας απαντήσεις για μία λάθος
επιλογή. Μουσκεύει τα όνειρα της με δειλία και η σιωπή μένει αλώβητη
στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων καταπίνοντας τα πάντα.
Η Άννα – Μαρία ζει με αναμνήσεις. Από εκείνες που έχουν την τάση να
δικαιολογούν τα πάντα. Πίσω από τα δικά της όνειρα ακροβατεί μονάχα
ένα τεράστιο «γιατί». Πώς να ισορροπήσει όταν τα πόδια της μοιάζουν
ανήμπορα πια να σταθούν μπροστά στις δυσκολίες της ζωής;
Ο έρωτας έχει πολλές εκδοχές που δύσκολα μπορείς να αντικρίσεις.

Μπορείτε να βρείτε την συγγραφέα στα παρακάτω σημεία :

Προσωπικό Ιστολόγιο, Wattpad , Facebook, Instagram, Ονείρων πένες