Black Halloween – Ελίνα Δεμερούκα

“Διακόπτουμε το πρόγραμμα μας για να σας ανακοινώσουμε μια δυσάρεστη είδηση της τελευταίας στιγμής. Νεκροί βρέθηκαν τρείς νέοι σε χωράφι λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα. Τα πτώματα των άτυχων νέων βρήκε υπάλληλος που δουλεύει στην εκεί επιχείρηση κολοκυθών . Οι τρεις νέοι, που υπολογίζονται να είναι γύρω στα είκοσι, είχαν επισκεφθεί το ανάλογο χωράφι για να προμηθευτούν τις κολοκύθες τους για το Halloween. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως, κανείς δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε με νέο έκτακτο δελτίο. “

2 ώρες νωρίτερα

Ήταν μια εξαιρετικά ζεστή μέρα για μέσα Οκτώβρη και οι τρείς φίλοι, Πίτερ, Νίκι, Γκάμπι, είχαν πάει να πάρουν τις κολοκύθες τους. Είχαν αφήσει το αυτοκίνητο αρκετά μακριά από το κτήμα που συνήθιζαν να επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η κίνηση φέτος ήταν πολύ περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

“Πιστεύετε ότι θα έχει μείνει τίποτα ή θα έχουν πάρει όλες τις καλές;” ρώτησε η Γκάμπι βλέποντας όλον αυτό τον κόσμο να βγαίνει από το κατάστημα-κτήμα κρατώντας τα αποκτήματα τους.

“Σταμάτα την γκρίνια και θα βρούμε” την επέπληξε ο Πίτερ.

Μόλις έφτασαν στην είσοδο προσπάθησαν να φτάσουν στην συνηθισμένη τους θέση. Εκεί όπου τόσα χρόνια, από τόσα δα μικρούλια έπαιρναν τις κολοκύθες τους μαζί με τους γονείς τους.

“Α κοίτα έβαλαν και σκιάχτρο. Καιρός ήταν” σχολίασε η Νίκι μόλις το είδε. Ήταν ένα απλό σκιάχτρο φτιαγμένο από άχυρα και ξύλα. Σαν μάτια είχε δύο παλιά κουμπιά, για στόμα είχε ραμμένες κλωστές χιαστή και δεν είχε μύτη. Του είχαν βάλει κάτι παλιόρουχα, σκισμένα σε πολλά μέρη. Τρομακτικό τόσο για τα πτηνά όσο και για τους ανθρώπους.

Το προσπέρασαν και πήγαν πιο πέρα κοιτάζοντας ποια από όλες θα πάρει ο καθένας. Τους πήρε ώρα να τις διαλέξουν και λίγο πριν φωνάξουν κάποιον υπεύθυνο για να τους της δώσει το τηλέφωνο του Πίτερ χτύπησε. Αν και δεν ήθελε να το σηκώσει έπρεπε. Είχε αφήσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση στην μέση με την κοπέλα του. Τον τελευταίο καιρό δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά και προσπαθούσαν να βρουν μια λύση. Η απόσταση ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς εκείνη έπρεπε να φύγει για κάποιο διάστημα. Το σήμα στο σημείο που στεκόντουσαν δεν ήταν καλό και έτσι εκείνος άφησε τις δύο φίλες του και άρχισε να προχωρά παραπέρα, ψάχνοντας για καλύτερη επικοινωνία. Με την κουβέντα ξεχάστηκε και χωρίς να το καταλάβει βγήκε από τον χώρο του κτήματος. Έκατσε σε μια πέτρα ακούγοντας την αγαπημένη του να του λέει την δική της άποψη, όταν ξαφνικά ένιωσε σαν κάποιος να τον παρακολουθεί, γυρίζοντας όμως δεν είδε κανέναν. Κατάλαβε πόσο είχε απομακρυνθεί και πήρε τον δρόμο του γυρισμού.

Τα δύο κορίτσια είχαν ανησυχήσει αφού ο Πίτερ έλειπε για αρκετή ώρα και άρχισαν αν τον ψάχνουν με το βλέμμα όμως κανένας από τους νεαρούς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση ήταν εκείνος. Η Νίκι έπιασε το κινητό της και αμέσως βρήκε το νούμερο του για να τον καλέσει, όμως ήταν κατειλημμένο όσες φορές και να κάλεσε.

“Λες να πάμε να τον βρούμε; Πέρασε η ώρα και θα πρέπει να φύγουμε ” πρότεινε η Γκάμπι. Η Νίκι συμφώνησε και άρχισαν να περπατούν στην κατεύθυνση που τον είδαν να φεύγει.

Ο Πίτερ από την άλλη κόντευε να φτάσει πίσω στο κτήμα. Ανυπομονούσε να πει τα ευχάριστα στις δύο καλές του φίλες. Η Μιράντα, η κοπέλα του, θα ερχόταν για να γιορτάσουν μαζί το Halloween ύστερα από απουσία έξι μηνών και ήταν υπερβολικά χαρούμενος. Ήταν έτοιμος να κλείσει το τηλέφωνο όταν ένιωσε πάλι ένα ζευγάρι μάτια πάνω του, γύρισε μα δεν υπήρχε ψυχή.